Pridružite se pustolovščini!

Pustolovske odprave predstavljajo pomemben del programa MEPI, hkrati pa so precejšen izziv za novopečene voditelje odprav.

V Društvu GAHA Slovenija smo prepoznali potrebo po odpravi, s katero bi razbremenili voditelje odprav, ki se nemalokrat pojavljate v vlogi trenerjev, spremljevalcev in ocenjevalcev naenkrat. Tako smo v maju 2014 prvič organizirali Vseslovensko odpravo in naleteli na pozitiven odziv v MEPI skupnosti, zato smo se odločili, da Vseslovenska odprava postane vsakoletni projekt!

Vabimo vas, da se nam pridružite na Vseslovenski odpravi 2017! 

Kdaj?
12.-15. maj 2017

Kje?
Škofjeloško hribovje in Jelovica

Za koga?
Za vse izvajalske organizacije programa MEPI. Posebej k udeležbi vabimo organizacije, ki so se MEPI družini pridružile šele pred kratkim. 

Do kdaj se moramo prijaviti?
Do 24. marca 2017 preko portala MEPI Vseved.

NOVOSTI V 2017!

Izziv po meri udeležencev

V preteklih letih ste nekateri izvajalci izpostavili veliko zahtevnost etap na Vseslovenski odpravi, zato smo se letos odločili, da vašim skupinam na območju ponudimo več različnih mest pričetka odprave in več različnih mest za prenočevanje, ki bodo med seboj povezana z odseki različne zahtevnosti. Odpravo si bodo lahko vaši udeleženci zgradili po meri glede na njihove zmožnosti, seveda ob upoštevanju 20 kriterijev na področju odprav MEPI. Ob tem seveda opozarjamo, da kljub temu ne zanemarite pomena pripravljalnih treningov in ekipe dobro pripravite.

Učenje spremljanja na sami odpravi

Izpostavili ste tudi, da si na terenu na Vseslovenski odpravi želite, da bi bili bolj vključeni v samo spremljanje vaših udeležencev. Mnogi med vami s tem še nimate veliko izkušenj, zato bomo letos spremljevalcu vsake izmed skupin na odpravi dodelili po enega sodelavca naše ekipe, ki bo celoten čas odprave z vami in vas bo vodil skozi proces spremljanja skupine. Tako se boste naučili učinkovitega spremljanja udeležencev, pridobljeno znanje pa boste lahko s pridom uporabili na vaših naslednjih odpravah. 

 

Preberite si več o tem, kaj vam ponujamo v okviru odprave, zakaj sodelovati z nami, kakšne so vaše obveznosti, kakšna je časovnica projekta in kakšni so stroški udeležbe.